Author |
Message |
scottcrew
Moderator
Joined: 13 Feb 2004
Posts: 7516
Location: The West Side of MI USA
|
Okay, so, actually what you are needing is the following:
Code:$country = $form_data{'Ecom_ShipTo_Postal_CountryCode'} ;
if ($country eq "United States") {
$shipping_price = 0;
}
if ($country eq "Canada") {
$shipping_price = 10.00;
}
if ($country ne "United States") && ($country ne "Canada") {
$shipping_price = 15.00;
}
$shipping_logic_done = "yes"; # forces exit, no handling charge added
You shouldn't need the "ship_go" thingy with this code...
HTH!
_________________ God Bless!
Bonnie - AgoraCart Moderator
Get a Gold Membership
|
Fri Oct 24, 08 1:32 pm |
 |
 |
jesadl
Newbie - Two Blades
Joined: 24 Oct 2008
Posts: 23
|
hmmm, I tried that but now I am getting no shipping cost at all...
|
Fri Oct 24, 08 1:43 pm |
|
 |
scottcrew
Moderator
Joined: 13 Feb 2004
Posts: 7516
Location: The West Side of MI USA
|
What do you have for all of the settings in the shipping settings manager?
_________________ God Bless!
Bonnie - AgoraCart Moderator
Get a Gold Membership
|
Fri Oct 24, 08 2:17 pm |
 |
 |
jesadl
Newbie - Two Blades
Joined: 24 Oct 2008
Posts: 23
|
3
0
Flat Rate
no
no
blank
yes
before
no
$country = $form_data{'Ecom_ShipTo_Postal_CountryCode'} ;
if ($country eq "United States") {
$shipping_price = 0;
}
if ($country eq "Canada") {
$shipping_price = 10.00;
}
if ($country ne "United States") && ($country ne "Canada") {
$shipping_price = 15.00;
}
$shipping_logic_done = "yes"; # forces exit, no handling charge added
3
US Parcel Post
Canada Flat Rate
Global Flat Rate
no
LWP
http://production.shippingapis.com/ShippingAPI.dll
blank
91301
no
no
no
no
no
no
|
Fri Oct 24, 08 2:22 pm |
|
 |
scottcrew
Moderator
Joined: 13 Feb 2004
Posts: 7516
Location: The West Side of MI USA
|
You didn't include the labels with the settings... I need to see the labels, too...
_________________ God Bless!
Bonnie - AgoraCart Moderator
Get a Gold Membership
|
Fri Oct 24, 08 3:43 pm |
 |
 |
jesadl
Newbie - Two Blades
Joined: 24 Oct 2008
Posts: 23
|
Sorry about that... this is what you need, right?
In what loop of calculate_final_values do you wish to calculate the shipping? 3
Handling Charge to be added to all orders. 0
Handling Charge Type: Flat Rate
Add handling Charge if shipping total is Zero? no
Use Alternate Origins? no
Enable Dimensions in Product Database? blank
Use the custom shipping logic? yes
When to run custom shipping logic? before
If using Custom Logic, is shipping measured by weight? no
shipping logic
$country = $form_data{'Ecom_ShipTo_Postal_CountryCode'} ;
if ($country eq "United States") {
$shipping_price = 0;
}
if ($country eq "Canada") {
$shipping_price = 10.00;
}
if ($country ne "United States") && ($country ne "Canada") {
$shipping_price = 15.00;
}
$shipping_logic_done = "yes"; # forces exit, no handling charge added
How Many Custom Shipping Methods Do You Need? 3
US Parcel Post
Canada Flat Rate
Global Flat Rate
Use the Live/Real-Time SBW (Ship By Weight for UPS/USPS) module? no
Allow Shipments via which services? USPS yes UPS no
Max weight per box USPS 0 UPS 0
Display Product ID number in recommended box packing order? no
USPS API URL: http://production.shippingapis.com/ShippingAPI.dll
USPS API Userid: blank
USPS ORIGIN ZIP: 91301
Do you offer USPS Parcel Post: no
Do you offer USPS Priority Mail: no
Do you offer USPS Express Mail: no
Do you offer USPS Priority Mail International 6-10 days: no
Do you offer USPS Priority Mail International 3-5 days: no
Do you offer USPS Global Express Guaranteed 1-3 days: no
|
Fri Oct 24, 08 3:57 pm |
|
 |
scottcrew
Moderator
Joined: 13 Feb 2004
Posts: 7516
Location: The West Side of MI USA
|
Set the following setting as follows:
Enable Dimensions in Product Database? NO
HTH!
_________________ God Bless!
Bonnie - AgoraCart Moderator
Get a Gold Membership
|
Fri Oct 24, 08 5:11 pm |
 |
 |
jesadl
Newbie - Two Blades
Joined: 24 Oct 2008
Posts: 23
|
I hope you had a great weekend. Sorry I didn't get back to you on friday, we wnded up having to leave. I fixed that as well and it is still not working.
|
Mon Oct 27, 08 6:58 am |
|
 |
scottcrew
Moderator
Joined: 13 Feb 2004
Posts: 7516
Location: The West Side of MI USA
|
How about a URL to your store?
_________________ God Bless!
Bonnie - AgoraCart Moderator
Get a Gold Membership
|
Mon Oct 27, 08 8:06 am |
 |
 |
jesadl
Newbie - Two Blades
Joined: 24 Oct 2008
Posts: 23
|
|
Mon Oct 27, 08 8:08 am |
|
 |
scottcrew
Moderator
Joined: 13 Feb 2004
Posts: 7516
Location: The West Side of MI USA
|
Are all of the modules in the manager up to date?
_________________ God Bless!
Bonnie - AgoraCart Moderator
Get a Gold Membership
|
Mon Oct 27, 08 8:10 am |
 |
 |
scottcrew
Moderator
Joined: 13 Feb 2004
Posts: 7516
Location: The West Side of MI USA
|
Please send me your login credentials for the store & FTP via email:
agora at scottcrewwebswervices.com (of course in proper email format)
I will then be able to take a look at your settings and order form, etc. and perhaps find where the problem lies.
_________________ God Bless!
Bonnie - AgoraCart Moderator
Get a Gold Membership
|
Mon Oct 27, 08 8:16 am |
 |
 |
jesadl
Newbie - Two Blades
Joined: 24 Oct 2008
Posts: 23
|
Just making sure that you received it.
|
Mon Oct 27, 08 8:42 am |
|
 |
scottcrew
Moderator
Joined: 13 Feb 2004
Posts: 7516
Location: The West Side of MI USA
|
Yes, I did get it.
The first thing I see is that the store's modules are not up to date.
That is the first thing you will want to do is to get all of the modules up to date.
You can do that in the "Update AgoraCart Modules" manager.
_________________ God Bless!
Bonnie - AgoraCart Moderator
Get a Gold Membership
|
Mon Oct 27, 08 8:59 am |
 |
 |
jesadl
Newbie - Two Blades
Joined: 24 Oct 2008
Posts: 23
|
I apologize for not having a clue what I am doing! Do I update all of those??
|
Mon Oct 27, 08 9:05 am |
|
 |
scottcrew
Moderator
Joined: 13 Feb 2004
Posts: 7516
Location: The West Side of MI USA
|
Yes, update them all...
No need for apologies.
_________________ God Bless!
Bonnie - AgoraCart Moderator
Get a Gold Membership
|
Mon Oct 27, 08 9:21 am |
 |
 |
jesadl
Newbie - Two Blades
Joined: 24 Oct 2008
Posts: 23
|
ok, I am all updated.
|
Mon Oct 27, 08 10:05 am |
|
 |
scottcrew
Moderator
Joined: 13 Feb 2004
Posts: 7516
Location: The West Side of MI USA
|
Sales Tax Manager is not set correctly...
Do you actually, sell Non-Taxable Products?
If not, you need to set the following setting to "NO":
Enable Non-Taxable Products?
--------------------------------------------------------------
Still having shipping issues?
Shipping Settings Manager:
Try toggling the following setting to before/after:
When to run custom shipping logic?
---------------------------------------------------------------
Still not working?
Okay, then turn SBW on.
Setting: Use the Live/Real-Time SBW (Ship By Weight for UPS/USPS) module? "YES"
Set USPS & UPS to "NO"
Set "How do you wish to connect to UPS (non-XML) / USPS XML?" to http-lib
--------------------------------------------------------------------
Let me know how it goes.
_________________ God Bless!
Bonnie - AgoraCart Moderator
Get a Gold Membership
|
Mon Oct 27, 08 10:36 am |
 |
 |
jesadl
Newbie - Two Blades
Joined: 24 Oct 2008
Posts: 23
|
I think it hates me...I tried all of that and I still cannot get it to work.
|
Mon Oct 27, 08 11:08 am |
|
 |
scottcrew
Moderator
Joined: 13 Feb 2004
Posts: 7516
Location: The West Side of MI USA
|
argh!!! I feel kinda silly....
A couple characters were keeping it from calculating.
Now we do need the $ship_go thingy...
I've fixed up your store for you.
The final shipping logic used was:
Code:$ship_go = $form_data{'Ecom_Ship'};
$country = $form_data{'Ecom_ShipTo_Postal_CountryCode'} ;
if ($ship_go eq "go") {
if ($country eq "United States") {
$shipping_price = 0;
}
if ($country eq "Canada") {
$shipping_price = 10.00;
}
if (($country ne "United States") && ($country ne "Canada")) {
$shipping_price = 15.00;
}
$shipping_logic_done = "yes"; # forces exit, no handling charge added
}
The ship go code was, also, put in the order form file:
Code:<input type="hidden" name="Ecom_Ship" value="go">
HTH!
_________________ God Bless!
Bonnie - AgoraCart Moderator
Get a Gold Membership
|
Mon Oct 27, 08 12:52 pm |
 |
 |
jesadl
Newbie - Two Blades
Joined: 24 Oct 2008
Posts: 23
|
LOL You feel silly?? I can't tell you how much this stuff makes me feel stupid.  You are truly amazing! I can't thank you enough!
|
Mon Oct 27, 08 12:55 pm |
|
 |
copc
Newbie
Joined: 01 Apr 2009
Posts: 5
|
I'm having an issue like this as well and tried what you have above, Maybe you can point me in the right direction? I can not get any shipping to show?
http://store.vertigoperformance.com/store52/agora.cgi
3
0
Flat Rate
no
no
blank
yes
before
no
$ship_go = $form_data{'Ecom_Ship'};
$country = $form_data{'Ecom_ShipTo_Postal_CountryCode'} ;
if ($ship_go eq "go") {
if ($country eq "United States") {
$shipping_price = 8.00;
}
if ($country eq "Canada") {
$shipping_price = 10.00;
}
if (($country ne "United States") && ($country ne "Canada")) {
$shipping_price = 12.95;
}
$shipping_logic_done = "yes"; # forces exit, no handling charge added
}
3
US Parcel Post
Canada Flat Rate
Global Flat Rate
no
LWP
http://production.shippingapis.com/ShippingAPI.dll
blank
91301
no
no
no
no
no
no
|
Tue Apr 21, 09 7:47 pm |
|
 |
scottcrew
Moderator
Joined: 13 Feb 2004
Posts: 7516
Location: The West Side of MI USA
|
Based on the custom shipping logic you posted, and looking at your store,
you are missing the following code in the order form:
Code:<input type="hidden" name="Ecom_Ship" value="go">
_________________ God Bless!
Bonnie - AgoraCart Moderator
Get a Gold Membership
|
Wed Apr 22, 09 5:46 am |
 |
 |
copc
Newbie
Joined: 01 Apr 2009
Posts: 5
|
Thanks for the quick reply.
If you are referring to: Shipping Methods Pre-Built for Order Froms
it now shows
<OPTION value="US Parcel Post ">
Canada Flat Rate </option>
<OPTION value="Global Flat Rate ">
Global Flat Rate </option>
If I add the code you posted to it it disappears when I submit the settings.
Any ideas?
|
Wed Apr 22, 09 7:50 am |
|
 |
scottcrew
Moderator
Joined: 13 Feb 2004
Posts: 7516
Location: The West Side of MI USA
|
Nope, you have to add it directly to the order form file, itself...
_________________ God Bless!
Bonnie - AgoraCart Moderator
Get a Gold Membership
|
Wed Apr 22, 09 10:23 am |
 |
 |
|